Östling: "Ska bli riktigt roligt"
Publicerad: 2018-03-28
Inför Match
Linköping inleder ikväll finalserien på hemmaplan. Det är ett taggat gäng som har jobbat för det hela säsongen och som äntligen har nått fram till en matchserie om bäst av tre mot seriesegrarna Luleå/MSSK.

– Det är det här vi har kämpat för hela säsongen. Vi har förberett oss för det här och det har varit vårat mål hela säsongen. Det är det här vi har spelat för hela tiden och vi har tagit oss hela vägen på bra prestationer och resultat. Ska bli riktigt roligt att kliva in i en finalserie, säger Madeleine Östling.

Vad har varit störst, pressen inifrån eller utifrån?
– Absolut pressen inifrån. Man lär sig ganska snabbt journalister och andra tycker och tänker, men det är en vår egen målsättning som är det som gäller. Vi triggar varandra och påverkas inte så mycket av det som skrivs.

Vad säger du om det här lagets erfarenhet från liknande situationer?
– Det känns bra att vi har många spelare som har rutin från stora matcherna förut, både SM-finalmatcher men också erfarenhet från internationella matcher. Några av våra yngre spelare som spelar sin första SM-finalmatch har tidigare varit med långt fram i U18-VM. Så de har väldigt mycket rutin sedan tidigare.

Målvaktsmatchen blir viktig. Hur ser du på den?
– Florence är outstanding om du jämför henne med Luleås motsvarighet, Florence är ju Europas bästa målvakt. Det är en fördel för oss, att vi har en stark målvaktssida och att de inte har det. Det ska vi utnyttja på bästa sätt genom att hjälpa Florence i försvarsspelet och framåt ska vi göra livet väldigt hårt för Luleås försvar och målvakten Maria Omberg.

Kommunikation Gustaf Pettersson