J20 Forts: LHC seriesegrare
Publicerad: 2017-03-12
JUNIOR
LHC J20 lyckades avrunda serien med avslutande vinster i Stockholm, med 3-5 i full tid mot Djurgården i söndagsmatchen.

Sista matcherna som tog sin plats uppe i Stockholm hade mycket spänning och glädje med sig.

En straffseger mot AIK där man lyckades vända ett underläge till triumf, efter från Jonathan Rodensjö.

-Först tycker jag vi slarvade för mycket med pucken, sedan vänder vi underläget och de kvitterade i slutskedet. Sedan vara det skönt att vända matchen och ta två poäng, säger Pelle Torstensson.

I matchen mot Djurgården fick man även där en smärre lyckad inledning, med ett ledningsmål för hemmalaget.

Man kom dock snabbt tillbaka med ett kvitteringsmål av Filip Fornåå-Svensson, som även höll sig framme när man tog ledningen till sig i numerärt överläge, mer än halvvägs in i perioden.

-Vi var nöjda med första perioden, att vi tog vara på pucken och att de får första målet var ingenting som rörde oss. Vi vände upp och fortsatte att jobba vidare med mycket puck och många avslut på målet.

I den andra perioden tog man några ytterligare steg och kunde få fram sina chanser. Till råga på detta tog hemmalaget många utvisningar och det gav LHC momentum att kunna ta vara på.

Man återtog ledningen med 2-3 genom Arvid Degerstedt drygt 17:21 in i perioden. Spiken över i:et blev 2-4 genom Simon Hellholm med bara sex sekunder kvar av perioden.

Den tredje perioden bjöd på två mål och Djurgårdens reducering via straffslag gjorde det hela till match igen. Till LHC:s fördel kunde hemmalaget inte forcera in kvitteringen utan man stängde matchen med 3-5 i tom bur genom Pontus Eklöf.

-Det blev lite mer nerver där, men jag tycker grabbarna gör bra ifrån sig. Vi tog en timeout för att andas lite och till slut red vi ut allting med målet i tom bur, avslutar Pelle.

Vinsten säkerställde LHC:s plats som seriesegrare i Fortsättningsserien och nu väntar det kommande slutspelet.