LHC startar farmarklubb i Norrköping
Publicerad: 2020-04-01
Pressmeddelande
Sedan mitten av 90-talet har LHC varit den drivande föreningen i hockeyn i Östergötland. Nu tar föreningen nästa steg genom att starta en farmarförening i Norrköping, HC Vita Lejonet.

HC Vita Lejonet kommer inledningsvis att vara ett seniorlag som kommer att spela i distriktets lägsta serie. Ambitionen på sikt är att ta sig upp i seriesystemet samt utveckla verksamheten vidare med en tillhörande ungdomsverksamhet. Beslutet att starta föreningen grundar sig i att ytterligare öka LHC:s varumärke och marknadskraft i Norrköping.

– Vi ser att det finns en väldigt stor potential för att oss att växa i Norrköping, både sportsligt och marknadsmässigt. Genom att bli en spelare på marknaden så hoppas vi på sikt att barn och ungdomar i Norrköping kommer att representera Vita Lejonet, istället för att gå till våra rivaler. Vi vill helt enkelt bli hela Östergötlands lag på ett bredare sätt, säger Michael Sturehed, Kommunikations- och marknadschef på Linköping HC.

Strukturen är inte helt satt, men projektet drivs av Michael Sturehed samt LHC:s ungdoms- och utvecklingsansvarige Johan Krantz.

– Vi ser också en möjlighet att på ett bättre sätt slussa in talangfulla spelare från Norrköping med omnejd in till våran elitverksamhet, som startar från U16 och uppåt.

Var det ett svårt beslut att fatta?
– Det är klart att det kan framstå som kontroversiellt, men det positiva överväger det negativa. Nu siktar vi mot en intressant framtid för HC Vita Lejonet.

Har du frågor eller intresse av att hjälpa till i den nya farmarklubben? Maila till [email protected]

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners