Sjätte raka hemmasegern
Publicerad: 2021-11-24
Nyhet
Linköping fortsätter att vinna i SDHL. På onsdagen togs den tredje raka segern efter landslagsuppehållet, tillika den sjätte raka segern i Saab Arena.

LHC styrde stora delar av den första perioden, som präglades av ett stort antal utvisningar. Dessvärre föll det inga mål under de första 20 minuterna, trots att det fanns goda chanser till det.

Mönstret upprepade sig under merparten av den andra perioden. LHC tryckte på och skapade chanser, men pucken ville inte leta sig in.

Det var först med drygt två minuter kvar av mellanakten som LHC lyckades ta ledningen. Lene Tendenes skickade i väg ett skott som letade sig in, vilket var hennes första mål för säsongen.

Som på beställning kom också 2-0-målet, när Lenka Serdar utökade till 2-0 drygt en minut senare.

I den tredje perioden behövde inte LHC vänta mer än tre och en halv minut innan Madelen Haug Hansen blev vackert framspelad av Justine Reyes och kunde sätta dit 3-0.

En halv minut senare kom också 4-0-målet, som blev matchens sista, när Lenka Serdar gjorde sitt andra mål för kvällen.

En stark seger för LHC som jagar vidare bakom Luleå och Brynäs i tabelltoppen.