Sen kvittering gav en poäng
Publicerad: 2021-02-13
Nyhet
Linköping hade möjlighet att ta ett stort steg mot säkrad fjärdeplats under lördagen. Motståndarna från Stockholm ville dock annat. Matchen slutade nämligen med bortaseger, 2-1 efter straffar.

Det var gästerna som tog ledningen i matchen i slutet av den första perioden. Nicole Hall stack iväg i en spelvändning och lyckades med få in pucken bakom Stephanie Neatby med ett backhandavslut.

Under de två första perioden var det bortalaget som hade kontroll på matchen och LHC hade svårt att skapa avslut på mål.

I den tredje perioden skapade LHC mer, men det såg länge ut att bli en mållös match för hemmalaget. Då klev Carly Bullock fram. Med två minuter kvar på klockan spräckte hon nollan och därmed gjorde hon sitt 17:e mål i SDHL.

Efter ordinarie matchtid var ställningen 1-1 och match gick vidare till overtime. I spel tre mot tre hade LHC bäst chanser men inget mål föll och därmed avgjordes matchen i straffläggning.

Djurgården lyckades bäst i straffavgörandet och fick dit det avgörande målet genom Olivia Sohrner.