Östman: "Vi blir lite tveksamma i den första perioden"
Publicerad: 2021-11-30
Nyhet
Linköping föll mot Skellefteå på tisdagskvällen. En tuff första period, där hemmalaget gick upp till ledning med 2-0, fällde Östgötarna.

– Vi blir lite tveksamma i den första perioden och Skellefteå får spela för mycket med pucken. De får för mycket tid i vår zon, vilket också resulterar i att vi släpper in två mål, säger Klas Östman.

Linköping spelade bättre i den andra perioden och tog ganska tidigt tag i taktpinnen. Två powerplay-möjligheter under mellanaktens 20 minuter bidrog till att LHC kunde bibehålla trycket, men målen föll dessvärre inte.

– Till den andra tycker jag att vi steppar upp och spelar mycket kaxigare. Vi skapar möjligheter, vi får med oss utvisningar och får på så sätt ett övertag i matchen. Jobbet vi lägger ner för varandra är bra, så det känns surt att vi inte får med oss något från den.

I den tredje tryckte LHC på för en reducering. Men trots idogt arbete så lyckades man inte spräcka Skellefteås nolla den här kvällen.

– Vi pushar på i den tredje, men det räcker inte ikväll. Vi hade behövt få till någon mer skymning framför deras målvakt och ta oss till returytorna för att få utdelning i den här matchen.

Nu väntar hemresa direkt efter matchen för LHC-laget. På torsdag är det dags för nästa hemmamatch, då LHC möter Växjö på hemmaplan.

– Det är bara på det igen. I morgon ska vi kolla igenom matchen, snacka ihop oss och sen ska vi se till att göra en bra match över 60 minuter på torsdag.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán