Markus Ljungh: "Jag känner mig välkommen"
Publicerad: 2020-08-10
Intervju
Med en säsong i KHL i ryggen är Markus Ljungh tillbaka i svensk ishockey för spel med Linköping. Han trivs redan bra i sin nya miljö i Saab Arena.

LHC går in på sin tredje vecka sedan återsamlingen och vissa saker börjar så sakteliga ta form. Jobbet med att spelidén i praktiken har inletts, med ett inledande fokus på det defensiva arbetet.

– Kul att vara igång. Vi hade en bra första vecka med mycket information om spelsystemet med fokus på försvarsspelet och att komma in i grejerna. En väldigt rolig vecka, säger Markus.

Påminner det defensiva systemet om det du har spelat innan?
– Generellt är det ganska likt det jag har spelat innan, sen finns det lite delar här och där som skiljer sig. Men jag känner igen det mesta, och det är skönt att det inte är för mycket nytt. Det går förhoppningsvis lite snabbare att lära sig det.

Hur har det funkat att komma in i gruppen?
– Det har funkat bra. Det är ett skönt gäng, en klyscha, men det beror också lite på vad man själv gör av det. Man ska vilja komma in i en grupp också, det har jag gjort och jag känner mig välkommen. Det är positivt.

Vad kan du säga om dina nya lagkamrater?
– Generellt snälla och ödmjuka. Det är lite speciellt hur man sitter i omklädningsrummet nu, det är lite mer plats emellan, men man försöker framförallt att prata med dem som sitter i närheten av en, försöker ta reda på vad det är för personer man har omkring sig. Vi har fått ett skönt gäng i den gruppen som är i min hörna.

Första matchen för säsongen spelas på onsdag. Är du taggad?
– Det ska bli kul. Jag vet inte vad man ska förvänta sig, men man kan alltid vara bra på en hel del saker i början, som att tävla hela tiden. Jag tror att tränarna vill se lite tendenser i spelsystemet, men man kan inte förvänta sig att allt ska sitta med en gång. Men litegrann vill vi nog ska sitta i ryggmärgen.

Du har gått en hel del med ”Peppe” på träningarna. Vad betyder det ur ett trygghetsperspektiv?
– Det är lättare att spela med en spelare som man har spelat med tidigare, även om det också kan klicka direkt med någon som man inte har spelat med tidigare, det är väldigt olika det där. Men jag vet vad Peppe är för spelare och han vet vad jag är för typ av spelare, så vi vet vart vi har varandra. Sen har Henke gått med oss och han har ett bra skott så vi ska försöka sätta upp honom i bra lägen.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners