J20 Forts: Positiv trend fortlöper för J20
Publicerad: 2017-02-18
JUNIOR
I det andra mötet mot Mora kunde LHC återigen stå som segrare efter att ha vänt underläge 0-1 till en 4-2-vinst, efter två mål i powerplay.

Vinsten idag symboliserar en del av den positiva trend som laget ändå börjar bygga vidare på efter det uppehåll som var för någon vecka sedan.

Andra raka vinsten sedan uppstarten kom under kvällen när man tog emot Mora i Stångebro Ishall.

Matchen i sig var mycket intensiv och gästerna var otroligt sugna på revansch sedan storförlusten på hemmaplan, då senast man mötte LHC.

En mållös första period förlöstes av ett mål tidigt in i andra och Mora tog ledningen i en match som man hade god koll på.

Med mycket tålamod och hjärta jobbade grabbarna in sig i mötet och det betalade av sig när man väl skrinnade in i den tredje perioden.

Redan efter 14 sekunder kvitterade man till 1-1 genom Viktor Johansson och det var starten på något mycket glädjefullt hos Linköping.

Man vände allting väldigt snabbt och tog kommandot genom 2-1-målet från Johan Södergran, bara en minut och två sekunder efter kvitteringen.

Även om Mora kunde svara upp med ett 2-2 kunde man inte hålla undan LHC tillräckligt noga för att klara sig från ännu ett baklängesmål.

3-2 i powerplay av Linus Björk satte en liten spik i kistan, även om 4-2 blev det definitiva avslutet. Även det målet i powerplay, då genom Didrik Henbrandt efter en snabb omställning med skott på mål och press mot kassen.