Eriksson: "Viktigt att fortsätta på det spåret vi är inne på"
Publicerad: 2021-03-12
Nyhet
Den goda formen för SHL-laget fortsätter. Mot Rögle bärgades den fjärde raka segern, vilket innebär att LHC är seriens näst hetaste lag sett till de senaste fem omgångarna. I morgon väntar grundseriens sista hemmamatch när Luleå gästar Saab Arena.

Skott- och chansmässigt var torsdagens match en ganska jämn tillställning, där gästerna hade lite mer puckinnehav. Men det var LHC som stod för den offensiva produktionen.

– Det är en jämn match där vi gör mål i rätt lägen i andra perioden. Vi är lite tillbakapressade i andra perioden, men vi lyckas göra mål och bryta tillbaka. Det ser relativt snarlikt ut inledningsvis i den tredje perioden, men efter att vi gör 5-2 så har vi ganska bra kontroll på det, säger Daniel Eriksson.

I grundseriens sista hemmamatch väntar tabellfemman Luleå.

– Vi möter ett lag som spelar konsekvent och som har gjort det under flera säsonger. För oss blir det viktigt att fortsätta på det spåret vi är inne på, att vara tålmodiga och samlade i vårat spel.

Vad tänker du om fyra raka segrar?
– Ska jag vara ärlig så har jag inte tänkt på det. Jag är väl kanske tråkigt på det sättet, men för mig ligger fokus hela tiden på nästa match och det som vi kan påverka. Att titta tillbaka kommer inte hjälpa oss mot Luleå i morgon.

LHC:s laguppställning presenteras på lördag 13.45 i LHC:s sociala medier.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners