• Huvudsponsorer

Sex spelare klara för LHC A-lag

17 april 2015 14:50

Linköping Hockey Club kan idag presentera säsongens första nyförvärv. Forwarden Jakob Lilja och centern Niklas Fogström har båda skrivit på för två år i LHC-tröjan. Dessutom har LHC skrivit kontrakt med forwarden Anton Blomberg, målvakten Erik Källgren samt backarna Petter Hansson och Gabriel Carlsson.


Från Rögle BK hämtar Linköping in 21-årige forwarden Jakob Lilja. Han fick sitt stora genombrott i Hockeyallsvenskan under föregående säsong där han stod för 23 mål och 12 assist på 51 matcher.

– Det känns väldigt kul att komma till Linköping. Jag har hört att det är en väldigt bra klubb och när jag hörde att de var intresserade så kände jag att det var ett bra steg för min karriär, säger Jakob.

– En intressant spelare med en stark säsong i Allsvenskan i ryggen. Vi hoppas att Jakob ska fortsätta utvecklas i positiv riktning i Linköping., säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall.

Jakob Lilja har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

33-årige finländaren Niklas Fogström kommer närmast från spel i Luleå Hockey, vilka han har representerat under de tre senaste säsongerna. Han har tidigare under sin karriär representerat Tingsryds AIF, Nyköpings HK samt Mora IK.

– Jag tycker att det ska bli intressant att komma till Linköping. Det gick ganska så fort när Linköping visade intresse och jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater, säger Niklas.

– Niklas är en rutinerad tvåvägscenter. Har spelat på den högsta nivån i många år och är en spelare som kan användas i avgörande moment av matcherna, säger Emvall.

Niklas Fogström har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

Forwarden Anton Blomberg har med LHC skrivit på sitt första A-lagskontrakt. Han har, bortsett från hösten 2014, representerat Linköping Hockey Club sedan han var 15 år. Nu tar han klivet upp i A-lagsverksamheten.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och något som jag har kämpat för sen jag kom till LHC som 15-åring. Det känns väldigt bra och jag ser fram emot säsongen som kommer.

– Anton är en energispelare som har en väldigt bra skridskoåkning. Han kommer att få kämpa om en ordinarie plats i laget och jag är övertygad om att han tar sig an utmaningen på ett bra sätt, säger Emvall.

Anton Blomberg har skrivit på för ett år.

Målvakten Erik Källgren är ännu en i raden av duktiga målvakter har utvecklats mycket under sin tid i Linköping. Han var en stor bidragande orsak till J20:s framgångar under föregående säsong och belönas nu med ett A-lagskontrakt.

– Det är väldigt kul att ha skrivit ett kontrakt med LHC. Jag har drömt om att få skriva ett A-lagskontrakt sedan jag var liten och det är det här som jag har kämpat för sen jag kom till LHC i samband hockeygymnasiet, säger Erik.

– Erik har tagit stora kliv under säsongen och är intressant namn för framtiden. Han kommer att lånas ut till Oskarshamn i Hockeyallsvenskan under säsongen 2015/2016, säger Emvall.

Erik Källgren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Backen Petter Hansson fick sina första A-lagschanser under hösten 2014. Han var en viktig kugge i J20 och stod för ett flertal poäng från sin backplats under J20 Superelit Södra och J20 Superelit Topp 10.

– Det är jättekul och det är något som jag har jobbat hårt för under hela karriären. Jag förvekligar en dröm nu när jag får chansen i LHC och SHL, säger Petter.

– Petter är en ung och lovande back som tog stora steg under i sin utveckling under föregående säsong. Han har en spännande framtid för sig, säger Emvall.

Petter Hansson har skrivit på ett ettårskontrakt.

Gabriel Carlsson fick chansen i LHC:s A-lag under februarimånad. Han gjorde det på ett så pass bra sätt att han spelade till sig en ordinarie plats och nu har han skrivit på ett A-lagskontrakt med LHC.

– Gabriel gjorde en väldigt stark avslutning på föregående säsong och är precis som Petter en ung och lovande back. Vi hoppas och tror att Gabriel kommer fortsätta att utvecklas på ett bra sätt under de kommande två åren, säger Emvall.