• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt

Jacob: "En känsla som jag har längtat efter"

3 december 2018 16:41
Intervju

Föregående veckoslut var lite mer intensivt än vanligt för Jacob Johansson. Under fredagen blev det klart att han stannar i LHC och under lördagen bärgade han sin första seger den här säsongen.


Det blev ett nytt tvåårsavtal med Linköping Hockey Club för Jacob Johanssons del. Det var aldrig några funderingar från hans sida och han säger med värme i rösten att det är i Linköping som han vill vara.

– Det är här jag vill spela, så det känns superkul. Jag trivs väldigt bra i föreningen och det är väldigt bra personer som jobbar här. Sen trivs jag väldigt bra i staden så det kändes självklart att förlänga när möjligheten uppstod.

Fanns det aldrig några tankar på att pröva lyckan i en annan miljö?
– Nej, inte direkt. Jag trivs bra här, jag har väldigt bra förutsättningar för att utvecklas och har en bra konkurrenssituation med Jonas. Det kändes väldigt naturligt att stanna här.

I och med det nyskrivna kontraktet så får Jacob möjligheten att jobba vidare med såväl målvaktstränaren Mikael Vernblom som målvaktskollegan Jonas Gustavsson, en faktor som spelade in i beslutet.

– Det är klart att det är viktigt med kontinuitet och lär känna varandra mer och mer hela tiden. Man bygger upp ett förtroende för varandra och Micke har bra koll på vilka saker jag måste jobba på och han är väldigt noggrann med video på matcher och träningar.

Hur är det att vara målvaktspar med Jonas?
– Det är otroligt sporrande att tävla med honom varje dag. Han har väldigt mycket erfarenhet och är en väldigt bra målvakt, så jag kan lära mig mycket av honom.

Jacobs höstsäsong har varit ganska annorlunda. Fram till i lördags hade han fått chansen att spela vid åtta tillfällen, men inte mäktat med att vinna en match. Detta trots att han under stora delar av säsongen har presterat på en hög nivå som borde ha inneburit fler poäng på kontot.

– Det var såklart superskönt, det är en känsla som jag har längtat efter. Det har dröjt lite längre än vanligt, men det är så under en karriär att du hamnar i perioder är det inte studsar med dig. Men det gäller att fortsätta jobba, vara noggrann och tävla varje dag på träningarna så vänder turen. Vi gör en jättebra match och visar vilken karaktär det finns i gruppen. Det kan ta ganska mycket energi när det blev som det blev, men vi lyckades vända på det.

Har det varit tufft under hösten?
– Det är klart att man blir påverkad av det, så är det ju. Hade man vunnit åtta i rad så hade man kanske bara gått ut och spelat utan att bry sig så mycket. Men det handlar mycket om att analysera sitt spel och se om man gör fel, om det beror på mig eller om det beror på andra saker. Jag har gjort misstag jag också men totalt sett har spelet sett bra ut.

Av de första åtta matcher som Jacob vaktade kassen slutade hela sex utav dem med uddamålsförlust, varav tre gick till förlängning eller straffavgörande. Med lite mer medstuds hade alltså poängkontot innehållit ett par pinnar till.

– Det har varit väldigt jämna matcher också. Det är väl bara två matcher utav dem tidigare åtta där det har varit mer än ett måls skillnad och då kan det lika gärna gå åt andra hållet. Hade vi haft med oss studsen lite mer så kanske vi hade tagit några fler poäng när jag har spelat.

Hur ser du på det som ligger framåt i tiden?
– Vi ska försöka vinna så många matcher som möjligt, så enkelt är det. För min egen del så handlar det om att jobba vidare och jag ska göra mitt bästa varje dag för att förtjäna mer speltid.