LHC föll mot Skellefteå
Publicerad: 2017-03-02
Efter Match
Linköping förlorade på torsdagskvällen mot Skellefteå AIK i en match som präglades av mycket kamp och ytterst lite skönspel.

Matchen inleddes i ett högt tempo där spelet under stora delar gick fram och tillbaka, men med ett visst övertag för hemmalaget. Skellefteå lyckades etablera ett par längre anfall och kom till avslut som testade Marcus Högberg.

Det var inte mycket till skönspel i Skellefteå Kraft Arena. Matchen innehöll däremot mycket kampmoment och en hel del svallande känslor.

LHC fick chansen att spela powerplay två gånger om i den första perioden men lyckades inte utnyttja något av de numerära övertagen.

Kamphockeyn fortsatte in i den andra perioden. Det öppnades dock upp lite mer och det skapades ett par riktigt bra chanser, bland annat hade LHC:s Marel Müller en bra chans som slutade med ett avslut utanför.

Efter nio minuter tog Skellefteå ledningen i matchen. Hemmalaget tilldömdes ett straffslag som SHL:s poängligaledare Joakim Lindström utnyttjade.

Linköping avslutade perioden på ett bra sätt, skapade ett gäng bra chanser men fick se Skellefteås Joni Ortio spela bra mellan stolparna. Med tolv sekunder var av perioden blev Linköpings Niklas Fogström utvisad och Skellefteå fick inleda tredje perioden i powerplay.

Det powerplay-spelet utnyttjade hemmalaget. Efter en målvaktsretur från Marcus Högberg spelade Pär Lindholm fram till Jimmie Ericsson som rakade in pucken från nära håll.

LHC studsade dock tillbaka drygt tre minuter senare när Kristian Näkyvä krutade in ett slagskott från blålinjen.

Linköping tryckte sedan på framåt i jakt på ett kvitteringsmål. Chanser skapades, avslut togs men Skellefteås Ortio räddade alla försök som kom emot honom.

I matchens sista minut punkterade Skellefteå tillställningen genom att göra 3-1 i tom målbur genom Joakim Lindström.