Emvall: "Full fart med tränarfrågan"
Publicerad: 2018-04-10
Intervju
Det är bråda tider för Linköpings General Manager Fredrik Emvall. Dels ska han bygga en spelartrupp inför kommande säsong och dels ska han tillsätta en ny huvudtränare till LHC efter att Dan Tangnes valde att lämna Cluben förra veckan.

Arbetet med att tillsätta en ny huvudtränare är i full gång för Fredrik Emvall. Det upptar större delen av hans tid just nu och han berättar att det finns goda förhoppningar om att lösa frågan i närtid.

– Ja, det är full fart med tränarfrågan. Vi jobbar med ett par namn som vi tycker är väldigt intressanta och vi hoppas att det ska lösa sig inom kort. Det blir naturligtvis en jätteviktig pusselbit för det fortsatta arbetet framåt mot kommande säsong, säger Fredrik.

På spelarsidan meddelade LHC att hela nio spelare från föregående säsongs trupp lämnar Linköping. Det är med andra ord en stor uppgift som väntar när det kommer till rekryteringen av spelare till nästa säsong.

– Det är jobbas på även där, men vi vet också att potentiella nyförvärv gärna vill veta vem som kommer att leda laget kommande säsong. Vi har även där ett antal spår som vi jobbar på och det finns några namn som vi ligger väldigt långt fram med.

När LHC igår meddelade vilka spelare som lämnar laget blev det en stor kvällstidningsrubrik om att Mathis Olimb inte fått något besked från LHC:s sida. Något som blev väldigt olyckligt på grund av en kommunikationsmiss.

– Jag pratade med Mathis agent förra veckan och meddelade då att vi inte var intresserade av att gå vidare med en förlängning. Agenten fick i uppgift att förmedla detta, men någonstans där blev det en kommunikationsmiss som resulterade i att Mathis inte fick ta del av den informationen. Det var väldigt olyckligt att det blev på det viset, avslutar Fredrik.

Kommunikation Gustaf Pettersson