• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Meriterad kanadensare stänger forwardssidan

7 juli 2017 17:00
Pressmeddelande

Den sista pusselbiten på forwardssidan är lagd! Linköping Hockey Club är väldigt glada över att presentera Derek Roy som det sista tillskottet till forwardsbesättningen. Derek kommer närmast från spel i Traktor Chelyabinsk i KHL.


Det är en välmeriterad herre som nu ansluter till LHC. På meritlistan återfinns 738 matcher i NHL samt ytterligare 49 slutspelsmatcher. På dessa har Derek stått för 551 poäng fördelat på 196 mål och 355 assist. Han har vid två tillfällen representerat Kanada i VM-sammanhang vilket har slutat med två silvermedaljer.

De senaste två säsongerna har han spelat i Europa och blev bland annat mästare i Schweiz med Bern säsongen 2015/2016. Förra säsongen spelade han i KHL för Avangard Omsk samt Traktor Chelyabinsk.

– Jag är väldigt glad för det här. Jag har hört väldigt bra saker om SHL och att det ska vara en liga som är bra överlag. Jag har också hört att Linköping är en väldigt bra hockeystad och jag ser verkligen fram emot att komma dit, säger Derek Roy.

Linköpings General Manager Fredrik Emvall är väldigt nöjd över sitt senaste tillskott.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta Derek till oss. Det är en välmeriterad spelare som har gjort många säsonger på den absoluta världstoppen. Vi får in en spelare som är väldigt skicklig men som också kommer till jobbet varje dag och gör det till max, säger Fredrik.

Kontrakt med Derek är skrivet på två år och han ansluter till laget till återsamlingen den 31:e juli.