Seger mot AIK
Publicerad: 2020-11-25
Nyhet
Linköping fick en god start på veckan. AIK besegrades med 4-1 efter att LHC vänt matchen i andra perioden.

Inledningsvis spelades matchen i ett ganska lågt tempo och med en matchbild som präglades av individuella misstag, vilket gav ett böljande spel. Det passade gästerna bäst, som också tog ledningen genom Emmy Alasalmi, med ett mål i powerplay.

– Vi kommer ut och försöker hålla pucken mer inom laget, det är en av punkterna som vi har pratat om under veckan. Det är positivt att vi vågar, men det finns mycket kvar att jobba på. Nästa steg är att klara av att göra det i ett högre tempo, säger Thomas Pettersen.

I den andra perioden vände LHC på styrkeförhållandena. Moa Wernblom, som för stod för en bra prestation matchen igenom, visade vägen genom att peta in kvitteringen efter fint förarbete av Carly Bullock.

Det målet följdes upp av två snabba mål signerade två av lagets norska spelare. Emilie Kruse Johansen styrde in ledningsmålet i powerplay och kort därefter sköt Ingrid Morset ett skott som gav LHC ledningen med 3-1, hennes andra mål mot AIK den här säsongen.

– Jag vet inte vad det är. Jag har några gubbar på jobbet som hejar på AIK, så det är kanske det där kommer ifrån. Jag trycker till lite extra mot AIK, säger Ingrid med ett skratt.

Huvudtränare Pettersen hyllar lagmoralen som låg bakom vändningen.

– Vi visar prov på moral när vi kommer tillbaka i ännu en match. Självklart viktiga mål för oss och det gav oss någonting att gå på inför sista perioden. Där tycker jag att vi kontrollerar det bra, men vi håller på att sätta oss i dåligt läge genom alla utvisningar som vi tar.

Den tredje perioden genomförde LHC med god kontroll. Med tre och en halv minut fastställde Linnea Johansson slutresultatet till 4-1 med ett mål i tom målbur.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners