Samlad ishockey ska ge chansen till poäng mot Färjestad
Publicerad: 2021-03-03
Nyhet
Linköpings SHL-lag gör sig redo för en ny match, tillika veckans enda. I bagaget bär man med sig en god insats i lördagens hemmamatch mot Örebro.

Det var sedan tidigare planerat med två lediga dagar för laget efter matchen mot Örebro. Sedan återsamlingen i tisdags morse har alltjämt fokus legat på att genomföra två träningar, med fokus på delar i spelet.

– Jag tycker vi har plockat med oss saker ifrån matchen senast mot Örebro som vi har implementerat i våran träning under de här dagarna. Sen har vi tagit sikte mot nästa match som är Färjestad i morgon och slipat på en del taktiska saker som kommer bli viktiga, säger Johan Åkerman.

Hur har tempot och drivet varit?
– Vi hade två dagar ledigt fram till tisdagsträningen så vi hade en ”komma igång”- del och därefter har vi höjt tempot succesivt. Nu är vi i fasen att göra oss matchklara.

Torsdagens match är grundseriens sista möte med Färjestad. Lagledningen har en klar bild kring vad som krävs för att det ska bli en match med ett lyckligt slut ur LHC-perspektiv.

– Vi måste se till att vi inte byter målchanser med Färjestad, utan att vi spelar en samlad ishockey där vi kommer snabbt ur egen zon och attackerar målet med både kraft och struktur. För att vi ska fylla vår poängkvot så behöver vi spela en match på våra villkor och får en matchbild som passar oss, för då kommer vi vara med i matchen hela vägen.

Hur känns gruppen just nu?
– Det är klart att man alltid får vind i seglen när man kommer från en seger och en bra ishockeymatch. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på den nu och ta flera segrar på raken, för det är vad vi behöver göra just nu.

Laget kommer att tas ut under matchdagen och presenteras i LHC:s sociala medier 16.30.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners