• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr

Tommy om lagkaptensvalet: "Vill att det ska växa fram"

8 augusti 2018 16:58
Intervju

Den tuffa träningsveckan fortsätter för Linköping HC. Efter gårdagens inledande träningsmatch var det idag tillbaka till den kalla C-hallen som gällde. Det var fortsatt hög energinivå som rådde när ytterligare detaljer i spelmetodiken tränades in.


Linköping lyckades inte besegra Hästen i säsongens inledande träningsmatch. Direkt efter slutsignalen var Tommy Jonsson irriterad och besviken över insatsen och med lite perspektiv till det hela fortsatte han sin analys under förmiddagen.

– Första perioden genomförde vi helt okej och vi har en del intentioner där. Sen tycker jag att vi inte kan hantera resten av matchen. Vår ambitionsnivå är inte på den nivå som jag tycker att den ska vara. De första 20 minuterna är jag nöjd med, resterande del är jag inte nöjd med, säger Tommy Jonsson.

Ni tryckte på attityd och ambitionsnivå innan matchen. Blir det en extra besvikelse när det är det som det faller på?
– Det är klart att det är så. Det är så med alla förväntningar, man målar upp bilder och jag hade andra förväntningar. Man blir lite mer besviken utifrån det. Men vi får jobba vidare.

Träningsveckan har innehållit tre väldigt tuffa ispass där fokus har legat på försvarsspelet högt uppe i banan och spelet utan puck. Tommy gillar en hel del av det han har fått se och berömmer energinivån.

– Det har sett bra ut och det var den andra delen som vi hängde upp matchen på igår. Där såg vi en hel del intentioner och sekvenser som jag tycker att vi hanterade bra. Jag tycker att det har varit bra energi på träningarna den här veckan och även fast vi spelade match igår så genomförde vi ett tufft pass idag där det var bra och positiv energi.

Under torsdag och fredag väntar dubbla ispass för LHC-spelarna. Tommy berättar att anledningen till dubbla träningar är att ytterligare träna på spelmetodiken.

– Det handlar om metodik och vårt grundspel. Det är mycket som ska in den här tiden på säsongen och för att vi ska hinna med så krävs den dos av träningar som vi har planerat för.

Det är mycket spekulationer och frågor om lagkaptensrollen. Hur ser du på den?
– Det är en position och en roll som är väldigt viktig. Vi har inte bestämt oss än utan vi vill att det ska växa fram under en period. Vi kommer att rotera en del på kaptenspositionen under de kommande matcherna och vi vill se hur saker och ting utvecklar sig. Platsen som lagkapten är vakant och vi känner att vi inte vill ta ett förhastat beslut utan att det ska kännas rätt för alla parter och jag som i mån av ny tränare har inte hunnit lära känna alla killarna än och det är en viktig del i beslutet, avslutar Tommy.