Seger efter overtime
Publicerad: 2017-11-21
Efter Match
Linköping fortsätter på den inslagna vägen. På tisdagskvällen lämnade LHC isen för sjätte raka matchen gången i följd med poäng i bagaget. Den här gången blev det två efter att Kristian Näkvyä avgjort under övertidsspelet. – Vi visade karaktär idag, säger Kristian Näkyvä.

Linköping kom ut till matchen med hög energi och skapade under de två första minuterna två riktigt bra lägen. Sen vände Brynäs på spelet och matchen första mål var ett faktum efter att Jacob Blomqvist satt dit pucken.

LHC kom tillbaka snabbt och kvitterade genom Sebastian Karlsson. Brynäs återtog ledningen i matchen genom Linus Ölund innan LHC åter stod för en snabb kvittering, den gången genom unge Olle Lycksell.

2-2 var ställningen efter den första perioden och likaså efter den andra. I den tredje perioden återtog Brynäs ledningen för tredje genom Aaron Palushaj innan LHC kvitterade till 3-3 genom Patrick Mullen.

Matchen gick till övertid och där klev Kristian Näkyvä fram och avgjorde matchen.

– Det var skönt att avgöra matchen. Det var ett riktigt bra pass från Ken Andre och jag försökte bara hitta en lucka. Idag funkade det bra, säger Kristian.