LHC deltar i historisk flickturnering
Publicerad: 2022-01-10
Nyhet
För första gången någonsin kommer Svenska Ishockeyförbundet att arrangera en nationell juniorturnering för klubblag på flick- och damsidan. Linköping Hockey Club deltar i turneringen och tog under gårdagen de första stegen i turneringen.

Turneringen, som går under namnet Juniorcupen, är just nu inne i den regionala kvalificeringsfasen. LHC inledde kvalspelet med bortamatch mot Frölunda och vann med 6-1 efter mål av Klara Weståker, Emma Rehn, Maya Zotterman och Lisa Östrup.

Kvalspelet spelas över två matcher där det sammanlagda resultatet. LHC befinner sig just nu i det första kvalsteget och kommer vid vinst att gå vidare till steg 2 vilket också är det sista kvalsteget.

Vid vidare avancemang väntar ett gruppspel, där två lag från Region Syd och Region Öst kommer utgöra en grupp om fyra lag. Gruppspelet spelas med dubbelmöten, sammanlagt sex matcher. Samma sak väntar de lag som kvalificerar sig från Region Norr och Region Väst, som utgör en grupp om fyra lag.

De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till semifinal medan de två lägst placerade i gruppen spelar slutspel om placering 5-8.

Turneringen är historisk i och med att det är den första juniorturneringen för flick- och damjuniorer som går under Svenska Ishockeyförbundets regi.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners