Jonas: "Det var en rolig kväll"
Publicerad: 2018-09-15
Intervju
Jonas Gustavsson har fått en suverän start på säsongen 2018/2019. Han vann samtliga sina matcher på försäsongen och förlängde den sviten när LHC besegrade Timrå med 4-1 i SHL-premiären.

– Kul att vara igång, få spela hemma och börja med en seger. Det var också väldigt kul att få spela inför så mycket folk, det var en rolig kväll, säger Jonas Gustavsson.

Vad tycker du var bra spelmässigt?
– Jag tycker att vi startar med en gång, ligger på och åker mycket skridskor vilket gör det svårt för dem. Vi ger dem ingen tid, utan vi ställer mycket frågor till dem som de måste svara på och tillslut så får vi tillbaka pucken och kör vidare. Vi kliver på från början, vill sätta press och vinna tillbaka pucken.

**Hur ser du på samarbetet med resten av laget? **
– Det kändes helt okej. Det blir en lurig match när de inte är så mycket i vår zon och så plötsligt dyker de upp och skapar chanser. Det var en lite annorlunda match, det finns alltid saker att förbättra men vi gjorde det bra. Vi hade pucken så pass mycket i deras zon och anfall är lite bästa försvar.

Ganska skönt att börja med en vinst, va?
– Det är därför man spelar, att få vinna matcher som betyder någonting. Det är kul att vinna på försäsongen, men nu får man någonting för det. Skönt att börja med en seger, avslutar han.

Kommunikation Gustaf Pettersson