• Huvudsponsorer

Stark helg för LHC Dam med två raka vinster

16 september 2017 14:03
Efter Match

På förhand en tuff utmaning mot den förmodade toppkonkurrenten. Men det slutade med två vinster för LHC, varav en efter straffar, i dubbelmötet mot Luleå.

– Det känns riktigt skönt att kunna åka hem härifrån med två vinster, säger Madeleine Östling.


Linköping åkte upp till Luleå under fredagen och klev ut till den första matchen senare på kvällen. LHC klev upp i ledning två gånger om under matchen, men Luleå kom tillbaka och den första fajten gick hela vägen till straffar.

Där stod Florence Schelling för två räddningar samtidigt som Lara Stalder och Pernilla Winberg utnyttjade sina, vilket fastställde slutresultatet 3-2 till LHC.

– Vi började matchen bra och första perioden var riktigt bra. Vi höll tätt i mitten och pressade bra. De kom upp i andra och hade mer puckinnehav och skapade något mer. Sen händer det något i tredje där de rullade på riktigt bra, säger Madeleine.

Endast 14 timmar efter avslutad match var det igen då lagen gick igång redan 11.00 på lördagsförmiddagen. Återigen gick LHC upp i ledning i den första perioden innan Luleå kom tillbaka i den andra. När hemmalaget sedan kvitterade i mitten av den tredje perioden talade allt för att det återigen skulle bli avgörande i overtime eller straffläggning.

Men med tre och en halv minut kvar återtog LHC ledningen genom Ingrid Morset och då kunde Luleå inte komma tillbaka igång.

– Det var otroligt skönt. Jag hade en bra känsla även efter deras kvittering och vi sa i båset att vi verkligen skulle gå för det. Vi pumpade på och efter målet stängde vi ner matchen på ett bra sätt, säger hon och fortsätter med att säga:

– Sammantaget är jag väldigt nöjd med att kunna åka härifrån med fem utav sex möjliga poäng efter två riktigt tuffa matcher.