J20 och J18 fortsätter att vinna
Publicerad: 2021-11-19
Nyhet
Linköpings Academy-lag fortsätter att imponera. I veckan har både J20 och J18 varit i gång i matchspel och lämnat matcherna som segrare.

I tisdags spelade J20 hemma mot Södertälje, den första matchen efter landslagsuppehållet. LHC kom till matchen med god form med två raka segrar i bagaget.

Åtta minuter in i den första perioden tog LHC ledningen med 1-0 genom Olle Norberg, en ledning som stod sig till den andra.

I den andra utökade LHC ledningen till 2-0 genom Alexander Tell, ett mål som kom under en period där Södertälje var det bättre laget.

Gästerna gick stenhårt för att komma i kapp i den tredje perioden och fick in en tidig reducering genom Alfred Hjälm. Men därefter stod Carl Lidö i vägen och bar LHC till seger.

Under torsdagen gick J18 upp mot Växjö i en viktig match i kampen om en plats i J18 Allsvenskan.

Skottmässigt var det Växjö som styrde första perioden, men det var LHC som stod för periodens enda mål. I powerplay klev Max Forsell fram och gjorde sitt andra mål i J18 för säsongen.

I den andra spelade LHC upp sig och skapade fler möjligheter. Även där var det LHC som stod för det enda målet och återigen var det Max Forsell som gjorde mål i powerplay.

Det blev också matchens sista mål. Hugo Hävelid i LHC-kassen höll nollan och tre viktiga poängen adderades till kontot.