Ginning ser fram emot helgens NHL-draft
Publicerad: 2018-06-19
Intervju
Det är bråda dagar för den unge LHC-backen Adam Ginning. I slutet av förra veckan gick han på sommarlov efter att ha avslutat det andra året på gymnasiet, något som dock står i skuggan av vad som väntar detta veckoslut. I morgon bär det nämligen av till Dallas och NHL Draften 2018.

Tidigt på onsdagsmorgonen lyfter flyget som ska ta Adam och hans föräldrar till USA:s nionde största stad där den årliga NHL-draften ska äga rum. Det blir Adams andra resa till USA på kort tid då han nyligen var på NHL Combine, en träff där spelare som är aktuella för draften får genomgå fystester samt träffa ett antal klubbar för intervjuer.

– Det känns väldigt spännande just nu. Det är något som jag har tänkt på mer och mer under den senaste tiden och det är klart att det känns lite nervöst. Men framförallt ska jag försöka njuta av tiden vi är där, sen får vi se hur det går, säger Adam.

Ända sedan Adam kom upp i LHC:s A-lag för ett och ett halvt år sedan har det pratats om draften och spekulerats litegrann om hur tidigt han kan tänkas gå. De senaste draftrankingarna pekar mot ett val i slutet av första eller tidigt av den andra rundan.

– Det känns inte så jätteviktigt vilken plats jag blir vald på utan det som spelar roll är att jag hamnar i en organisation som tror på mig och som har en framtidsplan för mig.

Niclas Hävelid är instruktör på LHC Academy och har under de senaste åren följt Adams utveckling på väldigt nära håll.

– Adam är en grymt duktig hockeyspelare som är väldigt rolig och stimulerande att jobba. Han är också en bra person som har en väldigt bra karaktär som kan ta honom långt, säger Niclas.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners