Fjärde raka vinsten i Saab Arena!
Publicerad: 2017-11-05
Efter Match
LHC har stått för en stark avslutning inför nästa veckas landslagsuppehåll. Vinsten mot Karlskrona var lagets fjärde på de senaste fem matcherna vilket har inneburit ett skutt uppåt i SHL-tabellen.

Linköping gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden efter mål av Mathis Olimb och Emil Sylvegård, båda med Ken Andre Olimb som framspelare. Det gav LHC den skjuts framåt som behövdes.

I den andra perioden reducerade visserligen Karlskrona till 2-1 efter mål av Marcus Paulsson, men LHC slog tillbaka och gick upp till ledning med 3-1 efter att Nick Sörensen utnyttjat ett friläge.

De norska bröderna Olimb fortsatte att visa framfötterna i den tredje perioden. Efter en en och en halv minut spelade Ken Andre fram till Mathis som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Karlskrona reducerade ännu en gång innan Andrew Gordon fastställde slutresultatet till 5-2 med ett mål i powerplay.

– Det var en bra vecka där vi svarade upp efter matchen mot Frölunda. Vi var tvungna att förbättra vårt försvarsspel och spetsa till vårt spel. Det har varit två bra matcher där vi har visat för varandra att vi om gör de här små sakerna så kommer du få chansen att spela offensivt, säger Andrew Gordon och fortsätter;

– Vi tog steg framåt som lag den här veckan och fyra vinster på de fem senaste gör vi att vi känner oss bättre än vad vi gjorde under säsongens första veckor.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners