Kärki ser fram emot hemmapremiären
Publicerad: 2020-09-26
Nyhet
Nu är det bara timmar kvar innan pucken släpps i den första tävlingsmatchen på hemmaplan. Målskytten från bortapremiären, Jarno Kärki, ser fram emot eftermiddagen.

– Det känns självklart skönt att få spela på hemmaplan, det är alltid lite enklare och skönare. Det är inte samma sak utan fansen, men vi måste göra vårt bästa för att skapa hemmaplanskänslan och göra ett bra resultat. Jag är förväntansfull, det känns bra att dra igång säsongen efter en lång sommar av väntan, säger Jarno.

Hur gör man för att få upp energinivån utan fans på läktarna?
– Nu har det varit enklare, för vi har varit förberedda på det under hela sommaren. Alla har vetat att vi inte kommer ha fulla arenor från början. Vi spelar många matcher under säsongen och alla måste göra sitt för att laget ska vara redo. Det är inte alltid enkelt, men man måste se till att du själv och killen bredvid är redo.

Mot Rögle för en vecka sedan gjorde Jarno LHC:s andra mål i matchen och det var på ett sätt som vi kände igen från förra säsongen. Jarno stod framför mål och styrde skickligt in en passning från Niko Ojamäki.

– Jag tycker att jag är en bra powerplay-spelare som hittar öppna ytor. Jag har inte spelat så mycket framför mål tidigare i min karriär, men under förra säsongen så fick jag den positionen och vi hittade några bra spel och nu verkar det som att jag är bra på det stället, så varför inte göra det.

Vad tänker du kring matchen mot Växjö?
– Vi spelade mot den för två veckor sedan i vår sista träningsmatch och det var en bra insats från oss. Vi har ett bra lag i det här omklädningsrummet och om vi har en bra energi och attityd så kommer vi hitta en väg att vinna.

De har många finska spelare i sitt lag. Triggar det extra?
– Litegrann, speciellt när de har backar som är från Finland. Det känns som att man spelar mot finska backar hela tiden när man möter dem. Nu känner jag inte någon av dem personligen, det är ännu lite roligare när man möter någon man känner, men det är klart att det blir lite extra.

Kommunikation Gustaf Douhán