"Går inte att göra utan hjälpen från medspelarna"
Publicerad: 2018-01-23
Efter Match
Efter två matcher på bänken kom han in i spel igen. Då tog Jacob Johansson sin andra raka seger och sin andra nolla på hemmaplan den här säsongen. – Det känns riktigt skönt att få med sig tre poäng för första gången mot Örebro, säger han.

Det var en riktig stabil målvaktsinsats från Linköpings nummer 30. Under de två första perioderna hade han inte jättemycket att göra, men när Örebro lyfte spelet i den tredje fick desto mer att stå i. Då plockade han fram ett stort målvaktsspel och var i högsta grad delaktig i att det blev tre poäng för LHC.

– Jag tycker att vi gör en riktigt stabil match. När vi har ledningen i slutet så fortsätter vi att spela och får inte panik som vi har haft tendenser till i tidigare matcher, säger en nöjd Jacob efter matchen.

Han har nu tagit segrar i sina två senaste starter efter en lite segerfattigare period dessförinnan.

– Det betyder jättemycket, speciellt när man inte spelar med så jämnt mellanrum. Det blev lite enklare för en själv att komma in i matcherna enklare och slappna av när man vet att man har några vinster i ryggen.

Nollan mot Örebro innebär också Jacobs andra nolla i Saab Arena den här säsongen. För den bedriften väljer han dock att ödmjukt lyfta fram laget.

– Det är kul men det går inte att göra utan hjälpen från medspelarna. Det gör det väldigt bra och det blir inte så många klara målchanser. Jag får tacka dem, avslutar han.

LHC:s mål i matchen gjordes av Daniel Olsson-Trkulja, som efter en tids måltorka nätade två gånger om, samt Jakob Lilja som fastställde slutresultat med ett mål i tom målbur.

Informatör Gustaf Pettersson