J20: Bruten svit efter seger på bortais
Publicerad: 2015-11-25

Linköping bröt sin förlustsvit vid tre, när man bortaslog Södertälje med 2-5 efter två mål från LHC:s Kevin Karlsson.

Fortsättningen av SuperElit är fortsatt en spänd historia som innehåller det mesta av det bästa.

För LHC blev det en triumf när man gästade Södertälje under kvällen, där dagens siffror blev 2-5 till gästande laget, Linköping.

Det har varit lite tungt den senaste tiden, med tre raka förluster — varav den senaste nu under förra söndagen — där målskyttet varit något lidande. Idag fick det en liten omskakning och det lossnade tillräckligt för en seger.

I den första perioden var det dominans från början till slut, med spel i powerplay, snabba mål och stabilt försvarsspel.

Första målet kom redan efter 2:49 efter att Philip Nyberg dundrat in ett skott i numerärt överläge. Passningen kom från lagkamraten Oliver Horssell.

Sedan duggade det nästan tätt bland målen.

Vilmos Gallo tryckte in 0-2 till gästande laget i den sjätte minuten, följ av mål 2 minuter och 59 sekunder senare. Men den gången var det SSK som reducerade resultatet till 1-2.

Linköping gick ifrån till 1-3 redan innan första pausvilan och det kändes lite för enkelt och lite som att det var satt i system vart matchen skulle hamna. Det målet gjordes av Hannes Samuelsson.

Både i den andra och tredje perioden blev det lite av ett ställningskrig mellan de två parterna, där man spelade ut på varandras misstag och försökte förvalta dom så gott man kunde.

Kevin Karlsson blev lyckosam kring detta när man skickade iväg ett höstlöv i numerärt överläge och den hittade sin väg in till målet och 1-4 för Linköping i den andra perioden.

Södertälje skulle hinna reducera innan pausvila, och såg ut att ha svårigheter fram tills matchens sista mål, då det mer eller mindre var avgjort om vem som skulle vinna bataljen.

Kevin var den som gjorde 2-5 för gästerna och sitt andra för kvällen.

En seger blev det och tre nya poäng som bidrar i kampen om att behålla sin positionering kring topp-fem och direktplatsen till slutspelet.

Just nu ligger laget nio poäng från strecket, med en match mindre spelad (20).