• Huvudsponsorer

Jonas blev en vinnare i sin debut

17 augusti 2017 22:20
Efter Match

LHC har bärgat säsongens första seger. En viktig anledning till vinsten var debuterande Jonas Gustavsson, som i sin första match i Cluben gjorde en väldigt fin insats.

– Kul att vara igång och att få börja med en vinst, säger han.


Filipstadsborna bjöd verkligen till när LHC kom till stan och gästade Färjestad i säsongens andra träningsmatch. Wasahallen, en typisk ishall av modell äldre med enbart läktare på ena långsidan, var packad till bredden och bjöd på en trevlig atmosfär.

–  Det var en annan typ av hall än vad man är van vid, men när pucken väl släpps så tänker man inte så mycket på det. Det är kul när man åker ut och sprider hockeyn i mindre städer, säger Jonas Gustavsson.

Första matchen i Cluben är nu avklarad för den 32-årige målvakten som direkt från start visade upp ett tryggt målvaktsspel. Färjestad kom till flera avslut och det var verkligen ingen promenad i parken i debuten.

– Överlag kändes det bra. I efterhand finns det alltid situationer där man tänker att man kunde gjort något annorlunda. Alla tre målen var lite udda situationer som man inte alltid tränar på, så jag får kolla på matchen i efterhand och se om man ska ändra på något.

LHC var i tvåmålsunderläge efter att ha släppt in ett mål vardera i första respektive andra perioden. Men replik från Sebastian Karlsson och Mathis Olimb gjorde att det var likaläge inför den tredje perioden.

– Det var bra driv på mål av både Jimmy och Gustav så backen var tvungen att göra något och blev lite stillastående, så jag sköt. Alltid skönt att göra mål och lätt ödmjukt måste jag medge att det var ganska snyggt, säger Sebastian med ett leende på läpparna.

Den tredje perioden bjöd på två mål av LHC under den första hälften. Först snappade Mathis Olimb en puck i offensiv zon, lurade ner Stefan Steen och lyfte upp pucken i nättaket. Därefter var det Jakob Lilja som gav sig ut på en offensiv utflykt, som startade i egen zon och slutade med att han lyfte upp pucken i nättaket. FBK reducerade i slutskedet genom förre LHC-spelaren Niklas Fogström, men närmre kom inte hemmalaget.

– Vi blandar väldigt bra prestationer men väldigt dåliga beslut som sätter oss i svåra situationer. Det syntes att vi har tränat hårt och vi är ganska trötta redan från start, men det är något som vi måste kunna hantera bättre än de två första perioderna. Vi gör inte en jättebra match men har en bra målvakt som håller oss kvar i den. Det som är positivt är att vi reser oss i slutet av andra perioden och gör en bra avslutningsperiod samt att vi vänder ett tvåmålsunderläge, säger Dan Tangnes.

Nu dröjer det sex dagar innan LHC matchar nästa gång, då mot AIK som start på lagets träningsläger i Norrtälje.