D20 slår vakt om serieledningen
Publicerad: 2021-10-10
Nyhet
Med två raka segrar var det ett självförtroendefyllt LHC som klev in i Saab Arena för att möta Hovås. Det blev en målmässigt jämn historia som LHC vann med 3-1 och därmed är serieledningen alltjämt östgötsk.

Efter en mållös första period tog LHC ledningen åtta minuter i andra perioden. Ella Jämsén stod för sitt andra mål i DamEttan för säsongen, framspelad av Sara Bjurvén.

Åtta minuter senare utökades ledningen till 2-0 när Frida Simonsen hittade nätet bakom Hovås-målvakten Moa Karlsson.

Gästerna från Hovås reducerade en dryg halvminut efter Simonsens mål, vilket gav ett uddamålsöverläge för LHC inför tredje perioden. Tilläggas bör att LHC i det skedet ledde skotten med 39-9.

I den tredje perioden satte LHC spiken i kistan efter mindre än en halvminut. Ella Jämsén satte sitt andra mål för matchen och fastställde slutresultatet till 3-1.

I och med segern är LHC alltjämt serieledare. Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor innan nästa match, som spelas den 22:e oktober mot Troja/Ljungby.