Uddamålsförlust mot Luleå
Publicerad: 2023-01-21
Referat
Precis som senast i Saab Arena blev det en resultatmässigt jämn match och även denna gång blev det, tyvärr, motståndarna som fick åka hem med en vinst i bagaget.

Bortalaget Luleå var också det laget som inledde matchen bäst. Efter 06:26 tar man ledningen i matchen genom Konstantin Komarek som får raka in pucken på bortre stolpen. Luleå är också dom som för matchen inledningsvis varpå LHC sakta men säkert jobbar sig i matchen. Med 14 sekunder kvar av den första perioden får man till slut utdelning när Vilmos Gallo stöter in kvitteringspucken.

Den andra perioden påminner en del om den första. Återigen är känslan att Luleå inleder bäst och får tämligen omgående göra sitt andra mål för dagen. Ungefär i mitten av den andra perioden får LHC chansen att kvittera och komma in i matchen igen via två numerära överlägen men lyckas dessvärre inte förvalta sina chanser.

Även i den tredje peroden kommer det ett tidigt Luleåmål som tar ett viktigt grepp om matchen, ett grepp som man i bortalaget aldrig släpper trots ett reduceringsmål av LHC i den tredje perioden. Förlusten innebär att LHC är kvar på 10:e plats i SHL-tabellen.

Nästa match är på torsdag (26/1) hemma mot serieledarna Växjö Lakers. Den matchen startar klockan 19:00. Boka din plats på lhc.eu/biljett.