Academy Cup i dagarna tre
Publicerad: 2020-08-28
Nyhet
Från och med idag och fram till söndag eftermiddag avgörs Academy Cup i Stångebro Ishall och Saab Arena. Återigen samlas några av Sveriges bästa juniorlag för att genrepa inför den kommande seriestarten.

– Det är kul att vi kan spela. Vi trodde ett tag att vi skulle vara tvungna att ställa in, men det gick att genomföra vilket känns kul. Det är alltid bra tester i den här turneringen mot tufft motstånd. Det blir högintressanta matcher och en jättebra turnering för att komma igång inför seriestarten, säger Niclas Hävelid.

Vad skulle du säga att Academy Cup har för rykte i hockeysverige?
– Den har ett bra rykte. Det är jättemånga som vill komma hit och det är en turnering som samlar de bästa juniorerna i de här lagen. Vi, Frölunda och Djurgården har varit med längst och i år har vi Växjö med i J20-gruppen och Färjestad återkommer för andra året i rad i J18.

Vad vill du se kommande dagarna?
– De flesta lag har varit igång i en månad och nu vill vi börja se tendenser i spelet, att det börjar händer grejer kring de saker som vi jobbar på varje dag. Sen är det tre tuffa matcher på tre dagar och det är en bra utmaning för våra killar.

Samtliga matcher i LHC Academy Cup kan du se på svenskhockey.tv

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners