Tommy: "Ser fram emot att komma hem till Linköping"
Publicerad: 2018-11-30
Inför Match
Tidigt på fredagsmorgonen satte sig Linköping i bussen ut mot Luleås flygplats för att sedan ta flyget ner mot Arlanda. Det var ett gäng som kunde konstatera en taktiskt bra genomförd match men med visst missnöje med poängutfallet.

– Vi åker upp och möter serieledarna och får med oss en poäng hem. Båda lagen skapar chanser och jag kan känna så här dagen efter att ett oavgjort resultat efter 60 minuter ändå var rättvist. Det som jag också känner är att vi hade kunnat få lite bättre utdelning på några av våra riktigt fina målchanser, för chanser det skapar vi, säger Tommy Jonsson.

Morgondagen bjuder på en ny möjlighet och ny utmaning. Malmö har imponerat under hösten och när lagen möttes för cirka en månad sedan så gick det hela vägen till straffar innan en vinnare kunde koras.

– Vi ser fram emot att komma hem till Linköping och det har blivit dags att tre poäng på hemmaplan igen. Jag tror att vi kommer att få se en betydligt öppnare match i morgon. Det blir viktigt för oss att vi lyckas utnyttja de chanser som vi skapar och kombinerar vi det med vårt starka defensiva spel från igår så har vi goda möjligheter.

Lördagsmatcherna i Saab Arena brukar innebära en ganska god publiksiffra och bra drag från läktarna. Tommy hoppas att publiken ska sluta upp och föda laget med några procent i energinivå.

– En tidig lördagsmatch på hemmaplan med ganska bra uppslutning på läktarna är en riktigt rolig upplevelse. Det blir lite bättre drag och publiken lever sig in i matchen ett par extra procent. Jag hoppas att vi ska kunna kanalisera den energi som flödar från läktarna och ge tillbaka till våra supportrar med en väldigt bra insats.

Lukas Bengtsson var igår tillbaka efter att ha suttit vid sidan av under två matcher och han stod återigen för en stark insats.

– Lukas är en viktig spelare för oss och det känns bra att ha honom tillbaka. Han gjorde ånyo en bra match igår och han är en spelare som alltid gör rätt för sig och spelar med ett stort mod.

Läget i laget?
– Vi ser ut att ställa upp med ett liknande lag som igår, men vi kommer att samla hela gänget i morgon bitti och så får vi se vilka vi kan ställa ut på isen under eftermiddagen.

Kommunikation Gustaf Pettersson