• Huvudsponsorer

LHC Dam tog första vinsten i SDHL

10 september 2017 20:26
Efter Match

Linköping har bärgat sin första seger i årets upplaga av SDHL. Men det var en seger som lämnade en något bitter eftersmak då prestationen lämnade en hel del att önska.


Linköping gick upp i en tvåmålsledning efter mål av Denise Altmann och unga italienska backen Nadia Mattivi. Så långt var allt frid och fröjd, men LHC bjöd sedan in Djurgården i matchen igen. Två insläppta mål, varav det sista med mindre än två minuter kvar, tog matchen till overtime och straffar. Väl där vann LHC efter avgörande av Lara Stalder. Bonuspoängen till LHC, men det var en besviken Madeleine Östling som sammanfattade matchen.

– Jag tycker att det är tråkigt att vi tappar poäng mot det här laget. Jag är inte alls nöjd med spelet över tre perioder och under vissa stunder går vi ner oss ordentligt. Det är skönt att vi vinner, men det är inte bra, säger Madeleine Östling.

Vad är det som måste bli bättre?
– Det är det vi tjatar om, aktivitet och delaktigheten i spelet. Jag vill ha aktivitet på alla fem spelare och att vi inte ska åka runt och vara bekväma och tro att kompisen löser det. Vi bjuder in Djurgården helt i onödan.

Starkt att vinna när man är missnöjd.
– Vi måste ta med oss att det är starkt att få med oss extrapoäng, men vi vill att allt ska sitta för då hade det blivit tre poäng i den här matchen.

Denise Altmann öppnade målskyttet för Linköping den här dagen, då hon i en spelvändning lurade Djurgårdens Lovisa Berndtsson och lyftade in 1-0.

– Det finns mycket som kan bli bättre. Framförallt i tredje perioden, där måste vi lära oss att stänga ner matchen, säger Denise.

Matchens andra målskytt Nadia Mattivi hyllades av lagkaptenen Altmann för sin mycket fina insats i matchen.

– Hon är väldigt talangfull och är bara 17 år. Hon spelar som att hon inte har gjort någonting annat i hela sitt liv.

Att vinna när man inte är nöjd måste vara en styrka?
– Jag är nöjd med första perioden, men därefter går det nedåt. Om vi håller i det här spelet under 60 minuter så vinner vi den här matchen.