Tommy: "Vi måste komma upp i en hög tävlingsnivå"
Publicerad: 2018-12-05
Inför Match
Det återstår endast två matcher innan det är dags för nästa landslagsuppehåll för SHL-lagen. För Linköpings del väntar i morgon bortamatch mot ett formstarkt Brynäs, som efter en tuffare inledning har tagit kliv uppåt i tabellen.

– En kul utmaning för oss. Brynäs har vunnit en del på slutet och har spelat många jämna, tajta matcher. Vi kommer med bra självförtroende efter en bra seger i lördags som jag hoppas ger oss råg i ryggen, säger Tommy Jonsson.

I lördags blev Linköping återigen ett vinnande lag på hemmaplan när Malmö besegrades med 4-3 efter ett sent avgörande av Filip Karlsson.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match mot Malmö där vi visade att vi verkligen är på rätt väg. Sen tycker jag att vi visar upp en mental styrka när vi kommer tillbaka och vänder på tillställningen. Jag vill också lyfta fram Jacob som kommer in och gör en bra match och det var riktigt kul att han fick ta sin första seger.

För Tommy väntar en speciell upplevelse då det är första gången som han står i Gavlerinken Arena som tränare för bortalaget.

– Det är klart att det kommer att kännas speciellt. Det är staden som jag har vuxit upp i och föreningen där jag har ägnat störst del av min karriär som ledare. Men det är bara positiva känslor och det ska bli roligt att åka upp dit.

Vad vill du se i morgon?
– Jag vill se att vi tar vid lördagens match när det gäller energin och attityden. Vi måste komma upp i en hög tävlingsnivå för att vi ska kunna vara framgångsrika i morgon.

Hur är läget i laget?
– Vi har lite skade- och sjukdomsbestyr, så vi får se hur vi formerar laget i morgon.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners