Inför LHC - Luleå
Publicerad: 2023-01-21
Inför
Det blev till slut en övertygande seger borta mot Rögle för Linköpings del. I eftermiddag väntar veckans andra motståndare tillika säsongens CHL-finalister: Luleå HF.

SENASTE OMGÅNGEN: LINKÖPING

Vilken seger det blev i torsdags! Ja, mötet borta mot Rögle blev en riktig succé för LHC. Hela 2-6 på resultattavlan och tre viktiga poäng in på kontot. Segern gjorde att man ökade gapet ner till Brynäs och dagens motståndare Luleå och istället kunde ta in på den garanterade slutspelsplatsen som Rögle i skrivande stund besitter.

Två mål från Henrik Törnqvist samt två poäng vardera från Patrick Russell och Markus Hännikäinen. Marcus Högberg fortsätter att spela stabilt i LHC-kassen (92.31 i räddningsprocent mot Rögle) vilket skänker en extra trygghet till laget.

SENASTE OMGÅNGEN: LULEÅ

Dagens motståndare Luleå fick sig en tuff omgång mot Oskarshamn när man lämnade Småland med noll poäng. Man hade förvisso ledningen efter den första perioden men därefter kunde hemmalaget koppla greppet om matchen och aldrig riktigt bjuda in Luleå igen. I mitten av den andra perioden rök Luleås Oscar Engsund och en Oskarshamnsspelare ihop och båda fick snällt lämna isen.

TIDIGARE MÖTEN UNDER SÄSONGEN

Jämt och målsnålt, så har det sett ut under säsongen mellan LHC och Luleå. Man har varsin seger under hösten och senast Luleå besökte Saab Arena så var det Linköping som drog det längsta strået när man vände matchen på 20 sekunder i mitten av den tredje perioden och vann med 2-1.

OM LULEÅ

Det har varit allt annat än en drömsäsong för Luleås del. Laget var topptippat inför säsongen, men har inte direkt motsvarat förväntningarna då man just nu slåss för att inte hamna på negativ kvalplats. Förvisso är det långt ifrån ointagliga poäng uppåt i tabellen för Luleås del, där man säkerligen ser dagens match som en nyckelmatch.

Desto bättre har det gått för Luleå i Champions Hockey League när man så sent som i tisdags blev klara för CHL-final efter att ha besegrat Frölunda över två matcher.

En spelare som sticker ut i Luleå är backen Oscar Engsund som ligger tvåa i SHL:s utvisningsliga. Han är också den som tillsammans med lagkamraten Leo Kamarov tacklas mest i hela ligan. Engsund är dock avstängd i dagens match efter torsdagens uppmärksammade händelse mot Oskarshamn. Det är också värt att notera att Luleå är det laget med bäst tekningsprocent i ligan samt ligans tredje bästa boxplaylag.

TRUPPLÄGET LINKÖPING

Craig Schira och Broc Little finns inte med i truppen mot Luleå.

SE MATCHEN

Dagens match ser du på plats i Saab Arena med start klockan 15:15. Köp din biljett på lhc.eu/biljett.