Sjätte raka hemmasegern
Publicerad: 2017-02-02
Efter Match
Linköping Hockey Club tog ännu en i raden av viktiga segrar. Mot Djurgården var det framförallt spelet i powerplay som fällde avgörandet och resulterade i den sjätte raka hemmasegern.

Gästerna i Djurgården kom ut hårdast i Saab Arena och lyckades under den inledande minuten att få till ett längre anfall i Linköpings zon och satte hemmalaget rejält under press varpå LHC fick jobba för att freda det egna målet.

Efter sju och en halv minut fick Djurgården utvisning. I powerplay tog LHC ledningen genom Broc Little, ett mål som godkändes först efter videogranskning.

Det var annars en första period där inget av lagen bjöd på något till det andra laget, vilket medförde en relativt chansfattig historia.

I den andra perioden var det återigen Djurgården som öppnade piggast och hade initiativet under den inledande minuten. Men det var återigen LHC som studsade tillbaka och stod för nästa mål.

I en spelvändning kom Mathis Olimb mot mål, höll i pucken och avslutade tillslut med ett skott som letade sig in bakom Adam Reideborn.

Sex minuter senare reducerade Djurgården till 2-1 genom Matt Anderson, som tog ett avslut från snäv vinkel som gick in i en liten lucka bakom Marcus Högberg.

Spelet var därefter fortsatt jämnt med chanser för båda hållen. Bland annat hade Henrik Törnqvist ett öppet läge som räddades av Reideborn.

LHC utökade ledningen till 3-1 med drygt två minuter kvar av perioden genom Kristian Näkyvä som hittade nätet i powerplay.

I den tredje perioden var det att försvara ledningen som gällde för Linköping. LHC höll sin defensiva struktur och höll ständigt Djurgården på utsidan. När hemmalaget sedan gick till anfall så blev det stundtals ganska farligt men Reideborn stod för ett par bra räddningar.

I den åttonde minuten bjöd Broc Little på ett fint nummer när han drog med sig flera Djurgårdsspelare och sedan släppte pucken mellan benen vilket gav ett öppet läge för Mathis Olimb vars avslut räddades.

Linköping spelade stabilt och kunde tillslut punktera tillställningen när Anssi Salmela gjorde 4-1 med två och en halv minut kvar.