Förlust i den första kvartsfinalen
Publicerad: 2017-03-18
Efter Match
På lördagen klev LHC in i SM-slutspelet på hemmaplan. Det slutade med förlust mot ett för dagen bättre Brynäs som vann matchen med 6-0.

Linköping fick en tuff start på matchen. Redan i det första bytet tog Brynäs ledningen i matchen genom Jesper Jensen, som efter en tappad puck av LHC-försvaret vispade upp ledningsmålet bakom Marcus Högberg.

Strax därefter drog LHC på sig en utvisning. I powerplay utökade Brynäs sin ledning till 2-0 genom Jesper Jensen.

Det var inte den starten LHC hade önskat. Brynäs fortsatte att skapa bra möjligheter vilket tvingade fram flera stora räddningar av Marcus Högberg.

LHC i sin tur var nära vid ett par tillfällen, bland annat genom en sekvens där pucken träffade såväl stolpen som ribban.

I slutskedet av perioden utökade Brynäs till 3-0 efter mål av Daniel Mannberg.

Till den andra perioden valde LHC att byta målvakt. Jacob Johansson klev in i stället för Högberg, men även han fick en tuff start. På periodens första skott gjorde Brynäs nämligen 4-0 genom Lukas Kilström.

LHC fick därefter en liten chans att komma tillbaka i matchen genom ett powerplay. Hemmalaget skapade ett par chanser, men ingen som var tillräckligt bra för att störa David Rautio i Brynäs målbur.

Sju och en halv minut in i perioden utökade Brynäs sin ledning till 5-0 genom mål av Jesper Boqvist.

Brynäs fortsatte att skapa bra chanser och satte Jacob Johansson i arbete.

I den tredje perioden var det Linköping som skapade något fler chanser än gästerna, men förre LHC-målvakten David Rautio gjorde ett gediget jobb mellan stolparna.

Mot slutet blev matchen mer och mer avslagen. I sista minuten fastställde Brynäs slutresultatet till 6-0 efter mål av Jacob Blomqvist.