LHC föll i Göteborg
Publicerad: 2017-11-25
Efter Match
För tredje gången den här säsongen föll Linköping mot Frölunda. Hemmalaget tog ledningen i den första perioden och släppte den aldrig. LHC försökte komma tillbaka i slutet men räckte inte till.

Hemmalaget Frölunda öppnade matchen med mest puckinnehav och skapade flest chanser inledningsvis. LHC stack upp ett par gånger och bland annat hade Jakob Lilja ett friläge som han inte lyckades förvalta.

LHC:s trend med ramträffar från förra matchen fortsatte ikväll i och med att Jakob Lilja träffade ribban efter tolv och en halv minut.

Frölunda tog ledningen i matchen efter sexton och en halv minut när Simon Hjalmarsson kontrade i boxplay och hängde upp den i nät från strax innanför blålinjen.

LHC hade en bättre start i den andra perioden och kom till ett flertal goda chanser för ett kvitteringsmål men hemmalagets Johan Gustafsson stoppade det som kom emot honom.

Att specialteams är viktigt i dagens moderna ishockey är något som alla skriver under på. Det visade hemmalaget när de i powerplay utökade till 2-0 genom Victor Olofsson.

Perioden slutade sedan med lite gruff där främst Emil Sylvegård och Mark Weber var inblandade. Det resulterade emellertid endast i en utvisning för LHC-spelaren.

I det powerplay som inledde perioden utökade Frölunda till 3-0 efter ett vackert anfall som slutade med målskott från Lias Andersson.

Direkt efter målet hade LHC ett skott i ribban genom Mathis Olimb och det såg ut som att LHC inte skulle komma närmare än ramträffar den här kvällen.

Men sju minuter styrde Jimmy Andersson in ett skott från Kristian Näkyvä och tog LHC tillbaka in i matchen.

LHC jobbade för att närma sig Frölunda ytterligare och med fyra minuter kvar kom chansen i form av ett powerplay. LHC valde att plocka ut målvakten och spela sex mot fyra. Det gav dock inget resultat utan Frölunda kunde istället utöka till 4-1 efter mål av Simon Hjalmarsson.

Jonathan Sigalet skickade sedan in 5-1 vilket fastställde slutresultatet.