Linköping går för att försvara europatiteln
Publicerad: 2020-04-28
Nyhet
Linköpings E-sportlag gick in i den nya ECL-säsongen som en av de stora favoriterna. Med lite drygt halva grundserien spelad är man också med i toppen, endast förra säsongens finalmotståndare HAVU Gaming ligger före i tabellen.

NHL som e-sport växer för varje turnering och det växer snabbt. I samband med starten av ECL Elite 10 presenterades bland annat nyheten att laget Symphony gått in under Jyp Jyväskyläs fana (likt det upplägg som flera svenska klubbar har gjort) Därtill har de renodlade e-sportsorganisationerna hReds, KOVA Esports och SJ Gaming knutit till sig lag i ECL Elite.

– Det är en väldigt häftig utveckling som sker just nu och att vi i Linköping är med och bygger upp det här känns inspirerande. Vi ser också i de underliggande divisionerna att det blir allt fler ”traditionella” föreningar och lag som satsar på en e-sportssektion. För oss är det en möjlighet att nå en ny målgrupp, stärka LHC som varumärke och lyfta en del av sporten som bara kommer att bli större för varje år som går, säger Michael Sturehed, Marknads- och kommunikationschef på LHC.

LHC:s målvakt Casper Lundgren tillhör ett av de större namnen inom scenen och fick till den här säsongen den stora äran att vara omslagspojke.

– Det kändes sjukt häftigt när jag fick frågan från Kenneth på NHL Gamer, som är de som arrangerar turneringen, säger Casper.

Prissumman i den här upplagan av ECL är den högsta någonsin med en total vinstsumma på 15 000 Euro där hela 10 000 Euro går till det vinnande laget (cirka 100 000 SEK).

– Jag tycker att det visar att vi är på väg mot någonting väldigt stort med NHL-scenen. Vi märker ett allt större intresse på våra streams och jag tror att det beror mycket på att det är flera klubbar i Sverige och Finland som har valt att satsa på e-sport. För att öka intresset ännu mer framöver så tror jag att det är den riktningen som man måste gå.

Linköping har inlett med 14 vinster på 15 spelade matcher. Det ser ut att återigen kunna bli en lång och spännande säsong.

– Vi har kommit in i säsongen bra och jag tycker att vi har lyckats utveckla vårt spel litegrann. Vi hade en hel del idéer innan säsongen och några utav dem har funkat ganska bra, så vi ska fortsätta jobba på spelet och vara som bäst när slutspelet drar igång. Vi går naturligtvis för att försvara vår titel, avslutar Casper.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners