Två utsålda Saab Arena - första gången sedan 09/10
Publicerad: 2018-12-28
Nyhet
När LHC mötte Färjestad på fredagskvällen noterades publiksiffran 8300, vilket är andra gången under säsongen som LHC har fullsatt. Detta har inte skett sedan säsongen 2009/2010.

Publikintresset kring Linköping Hockey Club har varit ökande ända sedan säsongsstarten i mitten av september. Höjdpunkten under hösten var när LHC mötte Djurgården 30:e oktober inför en fullsatt arena, den första höstmatchen sedan 2013 som hade över 8000 åskådare.

Nu på fredagskvällen kommer nästa notering bland milstolparna. Inte sedan säsongen 2009/2010 har Linköping Hockey Club sålt ut Saab Arena två gånger under samma grundserie.

– Det känns fantastiskt naturligtvis. Vi trodde att vi skulle nå detta redan när vi mötte Färjestad den 8:e december, men då kom vi ”bara” upp i 7776 åskådare. Vi märker att intresset för LHC är högre i år och det har varit ett högre tryck på biljettförsäljningen. Vi hoppas att vi ser en fortsatt god trend under våren, säger Daniel Björk Jonsson, biljettansvarig i Linköping Hockey Club.

Redan nästa vecka finns möjligheterna till en riktigt bra publiksiffra, när LHC möter HV71 på lördagskvällen med nedsläpp 18.00.

– Det finns absolut potential att det blir en väldigt bra publiksiffra den kvällen. Vi kommer att jobba stenhårt under den kommande veckan för att marknadsföra matchen och förhoppningsvis kan vi få ytterligare en slutsåld arena.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners