J20 fortsätter att vinna
Publicerad: 2021-10-10
Nyhet
Linköping tillhör ett av de hetaste lagen i J20 Nationell Södra. På söndagen besegrades Rögle med 3-2 vilket var lagets sjunde raka seger!

– Det var en riktigt rolig match. Det var mycket kamp, tacklingar och känslor, sammanfattar huvudtränaren Andreas Melin.

Linköping tog ledningen i första periodens andra hälft, när Max Forsell gjorde sitt femte mål för säsongen. Två minuter senare utökade Erik Perlaky ställningen till 2-0 och LHC kunde så småningom gå till periodpaus med en trygg ledning.

– Vi skapar fina lägen och får utdelning på dem i den första perioden, samtidigt som vi spelar ett riktigt bra försvarsspel.

Sju minuter in i mellanakten utökade LHC ytterligare en gång, när Alexander Tell gjorde 3-0. Där och då såg det ut som att LHC hade stängt matchen, åtminstone målmässigt.

Men Rögle kom tillbaka och reducerade till 3-1 i slutet av den andra perioden.

– Rögle tar över spelet med puck i den andra perioden. Vi spelar uppoffrande och hårt i egen zon och håller Rögle på utsidan.

I den tredje perioden reducerade Rögle ytterligare en gång. Gästerna spenderade större delen av perioden i LHC:s zon, men hemmalaget höll undan och bärgade sjunde raka segern.

– En riktigt bra kämpainsats från vår sida och en riktigt skön seger för grabbarna. De spelar verkligen för varandra, avslutar Andreas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán