Tommy: "Ser verkligen fram emot att mötas av en kokande arena"
Publicerad: 2018-12-27
Inför Match
Fredagsmatch, fullsatt arena och Färjestad på andra sidan rödlinjen. Det är vad som väntar när LHC i morgon kliver ut för den sista hemmamatchen under 2018.

Linköping fick en bra start på mellandagsmatchandet när Malmö besegrades med 3-2 efter overtime. Det var en insats som grundade sig i ett hårt arbete och en stor offervilja.

– Det var en stark seger som jag tycker grundar sig i vår inställning och attityd. Vi river och sliter över 62 minuter och får tillslut betalt för det genom det avgörande målet av Andrew, som jag tycker är ganska symtomatisk för vår insats där han först blockar ett skott och sen sticker iväg i ett friläge och gör mål. Det vi däremot måste skärpa till är vår disciplin och att vi håller ner antalet utvisningar för att ge oss bättre förutsättningar att vinna matcher, säger Tommy.

Det har gått 19 dagar sedan LHC och Färjestad drabbade samman senast, en match som slutade med 1-0 vinst för laget från Karlstad vilket var ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden.

– En ny tuff utmaning för oss. Vi tycker att vi gjorde en ganska bra match när vi mötte dem senast, men vi fick inte utdelning på det som vi skapade. Det kommer fortsatt bli viktigt att vi spelar med en jäkla inställning och lägger ner hjärta och själ i det som vi ska göra därute. Sen hoppas jag att publiken ska skapa en mäktig stämning och bära fram oss till seger.

Hur stor roll spelar publiken i en sån här match?
– Det spelar en jättestor roll. En fullsatt arena skapar en riktigt bra stämning och häftig atmosfär som kan skapa väldigt mycket extra energi. Vi ser verkligen fram emot att mötas av en kokande arena i morgon.

Hur ser det ut i laget inför i morgon?
– Nick kommer in i laget igen. Sen är det precis som de senaste matcherna ett par frågetecken som vi får se status på i morgon förmiddag.

Kommunikation Gustaf Pettersson