• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Tommy: "Ser verkligen fram emot att mötas av en kokande arena"

27 december 2018 16:05
Inför Match

Fredagsmatch, fullsatt arena och Färjestad på andra sidan rödlinjen. Det är vad som väntar när LHC i morgon kliver ut för den sista hemmamatchen under 2018.


Linköping fick en bra start på mellandagsmatchandet när Malmö besegrades med 3-2 efter overtime. Det var en insats som grundade sig i ett hårt arbete och en stor offervilja.

– Det var en stark seger som jag tycker grundar sig i vår inställning och attityd. Vi river och sliter över 62 minuter och får tillslut betalt för det genom det avgörande målet av Andrew, som jag tycker är ganska symtomatisk för vår insats där han först blockar ett skott och sen sticker iväg i ett friläge och gör mål. Det vi däremot måste skärpa till är vår disciplin och att vi håller ner antalet utvisningar för att ge oss bättre förutsättningar att vinna matcher, säger Tommy.

Det har gått 19 dagar sedan LHC och Färjestad drabbade samman senast, en match som slutade med 1-0 vinst för laget från Karlstad vilket var ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden.

– En ny tuff utmaning för oss. Vi tycker att vi gjorde en ganska bra match när vi mötte dem senast, men vi fick inte utdelning på det som vi skapade. Det kommer fortsatt bli viktigt att vi spelar med en jäkla inställning och lägger ner hjärta och själ i det som vi ska göra därute. Sen hoppas jag att publiken ska skapa en mäktig stämning och bära fram oss till seger.

Hur stor roll spelar publiken i en sån här match?
– Det spelar en jättestor roll. En fullsatt arena skapar en riktigt bra stämning och häftig atmosfär som kan skapa väldigt mycket extra energi. Vi ser verkligen fram emot att mötas av en kokande arena i morgon.

Hur ser det ut i laget inför i morgon?
– Nick kommer in i laget igen. Sen är det precis som de senaste matcherna ett par frågetecken som vi får se status på i morgon förmiddag.