LHC vann efter straffar
Publicerad: 2017-01-12
Efter Match
Linköping vann sin fjärde raka match på torsdagskvällen. Karlskrona besegrades med 4-3 efter straffar där Ken Andre Olimb såg till att två poäng hamnade i Linköping.

Linköping öppnade bra i hemmamatchen mot Karlskrona. Hemmalaget etablerade en tidig press mot gästerna och skapade därtill ett par bra chanser.

Efter sex minuter drog Karlskrona på sig matchens första utvisning. I det efterföljande powerplay-spelet tog Linköping ledningen med 1-0 genom Garett Roe.

LHC fortsatte att trycka på framåt. Bland annat var Broc Little ytterst nära att styra in hemmalagets andra mål i matchen men Johannes Jönsson räddade.

Powerplay-spelet var gångbart i den första perioden. Det visade LHC när de återigen fick numerärt överläge. Återigen var det Garrett Roe som avslutade och hittade nätet bakom Johannes Jönsson.

I slutet av perioden drog LHC på sig sin första utvisning när Niclas Bergfors gjorde sig skyldig till en fasthållning.

Karlskrona tog med sig powerplay-spelet in i inledningen av den andra perioden och lyckades reducera till 2-1 precis när LHC blev fulltaligt. Skottet från Mattias Karlsson styrdes in av Emil Larsson.

Drygt tre minuter senare kvitterade Karlskrona till 2-2 genom mål av Daniel Gunnarsson.

Karlskrona flög fram efter sitt kvitteringsmål, tryckte på framåt vilket framtvingade en timeout från LHC:s ledarstab.

Linköping lyckades vända tillbaka matchbilden och skapade ett gäng bra chanser mot slutskedet av perioden. Med två och en halv minut lyckades LHC också återta ledningen efter mål av Jakob Lilja, framspelad av Mathis Olimb.

Karlskrona öppnade sedan väldigt bra i den tredje perioden. Gästerna gick för att försöka åstadkomma en kvittering medan LHC blev något passiva och bevakade ledningen.

Efter fjorton minuter fick de utdelning. Alexander Bergström blev frispelad av Daniel Gunnarsson och överlistade Jacob Johansson.

Matchen gick därefter till overtime vilket förblev mållöst. I straffläggningen avgjorde Ken Andre Olimb på LHC:s tredje straff.