Viktig seger i Ängelholm
Publicerad: 2017-10-24
Efter Match
Linköping Hockey Club tog en mycket viktig trepoängare i Ängelholm. Efter Jakob Liljas drömmål blev det lite proppen ur effekt och LHC stod för sex mål framåt vilket gav en betryggande seger. Dessutom fick 17-årige William Worge Kreü göra debut med tre byten i slutet av matchen. – Det är en barndomsdröm sedan länge, säger William efter matchen.

Jakob Lilja visade vägen för LHC. I boxplay i den första perioden satte han iväg, efter en fin passning av Niklas Persson, lurade upp Juhamatti Aaltonen på läktaren och lurade sedan Justin Pogge innan han enkelt la in pucken till 1-0. LHC fick därmed det viktiga första målet och känslan var att det lite lägre axlar på många utav spelarna.

Men det var först i den andra perioden som den riktiga målfesten började. Efter att Rögle hade varit bra under en period stod Tony Mårtensson för en delikat passning fram till Nick Sörensen som rakade in sitt andra SHL-mål för säsongen. Det fortsatte sedan med ett norskt samarbete som slutade med att Ken Andre Olimb skickade in 3-0.

Med en halvsekund kvar av perioden såg Emil Sylvegård till att det stod 4-0 på tavlan efter två perioder, ett mycket viktigt mål som mer eller mindre satte spiken i kistan.

I den tredje perioden stod Fredrik Karlström för sitt första SHL-mål innan Ken Andre Olimb fastställde slutresultatet till 6-0 med sitt andra mål för matchen.

– En riktigt bra bortamatch där vi får spela ut vårt spel. Spelet med pucken är väldigt bra och vi får spendera mycket tid i anfallszon. Vi tog bra beslut med pucken på vägen upp vilket gjorde att vi fick behålla både fart och puck. Väldigt kul med flera olika målskyttar, säger Johan Åkerman.

I mitten av den tredje perioden gjorde en lång back med ett välbekant namn på ryggen entré på isen. 17-årige William Worge Kreü fick komma in och spela tre byten i storsegern.

– Vi är väldigt effektiva idag. Vi gör nästa mål på allt vi skjuter och sen är Monstret riktigt bra i mål och spikar igen. Det var en bra match av oss, säger William.

Hur var det att hoppa in?
– Det var lite svårt att hoppa in i tredje perioden, men jag tycker att det första bytet gick okej. Jag kanske höll lite hårt i pucken och jag måste lära mig att slappna av lite mer, säger han.

I sitt andra byte fick han en skaplig chans till att göra mål men skottet gick utanför.

– Det hade varit riktigt roligt att göra mål. Jag är en defensiv så det hade varit väldigt sällsynt, säger han och skrattar.

Om allt går som planerat är William i morgon tillbaka med sitt ordinarie lag, J20 som spelar toppmöte mot Färjestad 19.00 i Stångebro.

– Det ska bli väldigt roligt. Det har rullat på ganska bra så här långt. Ska bli intressant att jämföra oss med de bästa lagen i serien.

Johan Åkerman gillade vad han såg av den unge talangen.

– Jättekul att se honom. Vi har en jättebra akademi där spelarna som kommer upp är rustade för att komma in på den här nivån. William gjorde det bra idag.