LHC vann efter straffar
Publicerad: 2017-02-28
Efter Match
Linköping vann toppmötet mot Frölunda efter straffar. Broc Little blev matchvinnare genom att sätta sin straff bakom Frölundas Dan Bakala.

Matchen i Göteborg bjöd på en fartfylld inledning med hög fart och intensitet. Inledningsvis var det Frölunda som skapade flest och bäst målchanser då de fick ett antal längre anfall, medan LHC:s attacker mestadels bestod av spelvändningar.

Linköping tog ledningen i matchen efter tolv minuter genom Henrik Törnqvist, som vispade upp pucken i nättaket med ett snärtigt avslut, vackert framspelad av Adam Ginning.

Frölunda skapade ett gäng chanser i slutskedet av perioden men LHC-målvakten Marcus Högberg stod för ett par fina räddningar vilket gjorde att LHC var i ledning efter första perioden.

LHC fick sedan en flygande start på den andra perioden. I det första bytet gjorde Ken Andre Olimb 2-0 efter en trasslig situation som gav öppet mål för Ken Andre. Mindre än minuten senare blev Jakob Lilja friställd framför mål och rakade in LHC:s tredje mål i matchen.

Den fina starten från Linköping medförde att Frölunda tog timeout och i samma sekvens valde att byta målvakt.

Den andra perioden styrdes till stora delar av Linköping. Gästerna spelade väldigt bra och skapade ett antal bra chanser som provade inbytte Frölundamålvakten Dan Bakala.

Linköping lyckades dock inte utnyttja chanserna men satt i en bra position inför den tredje perioden.

Där öppnade Linköping bra, men en utvisning efter drygt tre minuter kom att ändra på allt. I powerplay reducerade Frölunda till 3-1 genom mål av Sean Bergenheim.

Strax därefter fick LHC chansen att spela powerplay. Då lyckades Frölunda iscensätta en kontring som resulterade i mål av John Nyberg och 3-2 på tavlan.

Frölunda fick en stor energipåfyllning av sina två snabba mål och LHC fick gå över till att spela överlevarhockey. Frölunda skapade chans efter chans men Marcus Högberg fortsatte att spela väldigt bra.

Men med en halvminut kvar fick LHC kapitulera igen. Joel Lundqvist slog in en retur och matchen gick till overtime.

Overtime blev mållös och i den efterföljande straffläggningen avgjorde LHC efter mål av Broc Little och Marcel Müller.