Sebbe: "Bara att gå för det"
Publicerad: 2018-03-26
Intervju
Allvarets stund är här. Linköping Hockey Club måste vinna ikväll på Hovet för att säsongen ska leva vidare och för att matchserien ska återvända till Saab Arena en gång till.

– Det är 3-1 i matcher så vi måste vinna. Det är bara att gå för det och tro stenhårt på det. Det är nu klyschorna dammas av, vi tar ett byte i taget hela tiden och det är den verklighet som vi är i, säger Sebastian Karlsson.

För åtta år sedan var Sebastian Karlsson och Tony Mårtensson med om att vända en kvartsfinalserie mot Frölunda från underläge med 3-1 i matcher till vinst med 4-3.

**Vad minns du från den matchserien? **
– Att det var väldigt jämna och tajta matcher, lite som det har varit i den här sett till spelet. Spelmässigt har det varit jämnt hela tiden och det var det även då.

Tar man med sig något från det minnet när man är i en liknade situation igen?
– Nej, det tror jag inte. Det är ju ganska många år sedan och det är ett nytt lag nu. Det är nog snarare så att man är lite äldre och man kan ta det för vad det är och inse allvaret i situationen.

Vilken roll har du i omklädningsrummet för det? Vad säger du till killarna?
– Det är inget speciellt tycker jag. Det är mer att få alla att slappna av när det behövs och när det är allvar att få alla att ha den edgen. Det gäller att hitta nycklarna för att få oss påkopplade. Sen gäller det för mig att gå i bräschen själv, vinna dueller och närkamper.

Vad blir viktigt ikväll?
– Det viktigaste är att vi slår deras press som de gör bra. De sätter oss under den både under kontroll och i forechecking, så det blir viktigt. Sen måste vi få deras backar att röra på sig i egen zon.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners