Dam: Säsongen tog slut i Stockholm
Publicerad: 2017-03-12
Dam
Det blir en fjärde rak SM-final för LHC:s damlag. Säsongen 2016/2017 tog slut under söndagen när laget föll mot Djurgården i den tredje och avgörande semifinalen.

Linköping fick en bra start på matchen mot Djurgården och skapade tidigt ett par möjligheter mot Djurgårdens Lovisa Berndtsson.

Halvvägs in i perioden fick LHC chansen att spela powerplay men lyckades inte utnyttja det numerära övertaget. Istället var det Djurgården som tog ledningen i den spelformen. Andrea Dalen fick ett öppet läge och hittade en lycka bakom Florence Schelling.

Uppförsbacken blev än lite brantare tre minuter in i den andra perioden när Djurgården utökade ledningen till 2-0 genom Hanna Olsson.

Linköping försökte ta sig tillbaka in i matchen målmässigt, men Djurgården var strukturerade i sitt försvarsspel och lyckades gång på gång störa LHC i uppspelsfasen.

Därtill hade Linköping problem i sitt powerplay-spel där avsluten som togs allt för ofta fastnade i trafiken framför mål.

Djurgården utökade ledningen till 3-0 tio minuter in i den tredje perioden när Tina Enström stack iväg på en kontring i boxplay och lyfte in pucken bakom Schelling.

LHC reducerade till 3-1 en minut senare genom Ingrid Morset och LHC fick lite hugg på motståndarna. Men med en och en halv minut kvar av matchen punkterade Djurgården matchen när Rebecca Stenberg gjorde 4-1.

Därmed är säsongen över för Linköpings damlag.