• Huvudsponsorer

LHC ska matcha Luleå i skridskoåkning

14 september 2017 21:05
Inför Match

Efter SDHL:s premiärhelg tar LHC Dam sikte mot nya mål. För andra, respektive tredje gången inom loppet av en vecka ska Linköping ta sig an toppkonkurrenten Luleå, den här gången på bortaplan.

– Jag vill att Luleå ska möta ett helt annat lag än vad de mötte den första matchen, säger tränaren Madeleine Östling.


Efter öppningshelgens två matcher, som resulterade i en förlust och en vinst efter straffar, var tränaren Madeleine Östling kritisk mot sitt egna lag. Hon tyckte att det var för dålig aktivitet och delaktighet i spelet.

– Jag tycker att det har sett mycket bättre ut under veckan. Jag hade ett snack med laget och det var skönt att veta att de delade den bilden, så att inte jag såg något och att de kände något annat. Vi tog en diskussion och alla gick till sig själva och därefter har vi nött på detaljer vilket har sett bra ut. Kommunikationen och tajmningen ser bättre ut, säger hon efter att laget avslutat sin träning på torsdagskvällen.

Nu väntar ett dubbelmöte mot Luleå. Det innebär också att LHC har avverkat tre av fyra grundseriemöten mot norrbottningarna inom seriens åtta första dagar. Till dubbelmötet vill Madeleine se att laget matchar Luleå i skridskoåkningen.

– Luleå är ett skridskostarkt lag och där vill vi vara med och tampas. Jag tycker inte att vi gjorde det fullt ut i den första matchen utan vi lät dem styra i första perioden, vilket jag tycker var vårt fall. I andra och tredje tävlade vi mer men du kan inte släppa en period mot ett så pass bra lag. Jag vill se en större aktivitet och att spelet utan puck sitter bättre och de tendenserna har jag fått se på träning i veckan.