Daniel Eriksson: "Sedan uppehållet har vi gjort sex bra prestationer"
Publicerad: 2020-11-27
Intervju
Det som var tänkt att bli en lite ”lugnare” vecka med endast två matcher förvandlas till en vecka bestående av en match. Det har också gett laget möjlighet att vila och ladda på med energi inför de kommande veckorna, där totalt sju matcher ska avverkas på femton dagar.

– Vi fick en möjlighet att träna på spelet i början av veckan, vilket var positivt. Vi fick också en möjlighet att tömma oss i matchen mot HV71, och nu får vi möjligheten att återhämta oss inför en tuff avslutning innan jul. Det kommer bli tätt matchande de kommande veckorna, säger Daniel Eriksson.

Hur ser du på utvecklingen av spelet?
– Vi tar små, små steg framåt i rätt riktning och det gäller för spelet med puck och spelet utan puck. Vi har blivit mer självklara i vissa situationer och vi är mer synkade i vissa situationer. Vi tycker också att gruppen har slutit sig samman mer den senaste tiden.

Sedan det senaste landslagsuppehållet har LHC vunnit fyra av sju spelade matcher och på så sätt rört sig uppåt litegrann i tabellen.

– Jag tycker att man även kan prata om prestationer och sedan uppehållet har vi gjort sex bra prestationer. Vi är jämnare i våra prestationer, vilket vi inte var innan uppehållet.

Varför är det jämnare prestationer?
– Vi gjorde vissa justeringar i samband med coronauppehållet. Vi förenklade mycket av våra saker och förtydligade vad vi ville göra och det har gjort det lättare för killarna.

De kommande veckorna blir utmanade. Hur laddar man upp för det?
– Vi laddar batterierna genom att ha en riktigt bra träningsdag idag innan vi går på helgledighet. Killarna får möjlighet att göra något annat, umgås med familjen och på så sätt komma med energi till de sista två veckorna. När man spelar tätt så är det inte fysiska påfrestningen som är utmaningen, utan hur väl man laddar om.

Presenteras av https://www.bygghemma.se/

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners