Nu ska allt avgöras
Publicerad: 2012-02-13

Tio dagars uppehåll får räcka. I morgon är det återstart av Elitserien, men räkna inte med något kramkalas då Färjestad gästar Cloetta Center under Alla Hjärtansdag.
- Färjestad ska få jobba i morgon, säger Johan Schillgard.

Det är nu allt ska avgöras. Linköpings HC har haft en dryg vecka på sig att finslipa detaljer inför avslutningen och nu återstår endast tio matcher i grundserien av året elitserie.

- Tio härliga utmaningar som väntar. Det bästa är att vi har allt i egna händer och inte behöver lita på någon annan, säger den assisterande tränaren Johan Schillgard.

I morgon går startskottet för slutspurten och först ut är ett hemmamöte med Färjestad. Man försöker plocka med sig de positiva minnesbilder som finns från övertidsvinsten i Karlstad för några veckor sedan.

- Jag tycker att vi gjorde en bra match i Karlstad, vände 0-2-underläge och visade en stark moral. Vi tog lite för många utvisningar, men fem mot fem-spelet var bra. Sista matchen innan uppehållet hade vi också många bra sekvenser så det ska vi försöka ta med oss.

En veckas spelledighet kan vara både positivt och negativt. Det har bland annat gett laget utrymme att träna powerplay, boxplay och - som ovan nämnt - detaljer inför avslutningen.

- Det har varit bra. Grabbarna har fått tömma skallarna, vi har tränat bra, hållit ihop laget och det är egentligen bara Michael Holmqvist som har varit sjuk. Det känns bra och Färjestad ska få jobba i morgon, försäkrar Schillgard.

Mikael Håkanson var på is under dagen, men är fortfarande en bit bort från spel. Carl Söderberg saknades på grund av sjukdom, men spelar med största säkerhet i morgon. Detsamma gäller Michael Holmqvist som saknats under veckan.

- Alla förutom "Musse" är tillgängliga. Det känns bra inför avslutningen och vi har ett gynnsamt läge på så vis, avslutar Schillgard.

Redaktör Rasmus Hallgren
Huvudpartners